Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer ruimte voor vrijwilligerswerk werklozen

12-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Logo_UWV_14.jpg
Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken gaat bekijken hoe het verrichten van vrijwilligerswerk door werklozen met een WW-uitkering verruimd kan worden. Asscher heeft dat woensdag gezegd in de Tweede Kamer.
Voorwaarden
CDA, D66 en PvdA toonden zich bezorgd over berichten dat het UWV vaak blokkeert dat werklozen als vrijwilliger aan de slag gaan. De uitkeringsinstantie zou bang zijn voor verdringing van betaald werk.
Asscher gaat met het UWV praten, liet hij weten. Ook wil hij om de tafel met belangenorganisaties van vrijwilligers. Hij hanteert wel twee voorwaarden: er mag geen sprake zijn van verdringing van reguliere banen en de werkloze moet beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt.
'Helpt bij zoektocht naar werk'
Asscher is het wel eens met D66-Kamerlid Steven van Weyenberg dat vrijwilligerswerk een opstapje kan betekenen bij het zoeken naar een betaalde baan. Hij wees er op dat vrijwilligerswerk ook nu al onder bepaalde omstandigheden is toegestaan, bijvoorbeeld bij ideële doelen.
De minister zal de Kamer voor de zomer nader informeren. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!