Kassa

'Meer politie, meer veiligheid'

02-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
politie-logo-360-210_22.jpg
Als er meer politieagenten worden ingezet, wordt het veiliger. Volgens het Instituut voor Publieke Sector Efficiënte Studies (IPSE studies), ligt deze conclusie in de lijn van de verwachting, maar het instituut heeft er concrete aantallen bij berekend. Dit maakte het instituut van de TU Delft donderdag bekend.
Meer politie, minder slachtoffers
Bij de inzet van 100 extra politiemensen, daalt het aantal slachtoffers van onder meer diefstal met 550. Het aantal slachtoffers van geweld daalt met 240, het aantal slachtoffers van verloedering en dreiging met 1100. Ook zijn er tien verkeersongevallen minder. IPSE gebruikte gegevens uit de jaren 2002-2009.
Onderzoek
De onderzoekers gebruikten onder meer gegevens uit de Bevolkingsmonitoren van de afgelopen jaren. Daarin geven burgers zelf aan wat ze hebben meegemaakt aan onveilige gebeurtenissen. Regionale kenmerken zijn meegerekend, aldus onderzoeker Thijs Urlings. ,,Anders is het niet eerlijk om verschillende regio's te vergelijken.'' In het rapport staat ook dat Friesland de veiligste regio is en Amsterdam de onveiligste. Dat heeft er vooral mee te maken dat in Amsterdam veel meer mensen dicht op elkaar wonen dan in Friesland.
ANP

Meer over:

politie, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!