Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer passagiers via luchthavens

27-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
schiphol 930x520
In het derde kwartaal vlogen er bijna 22,2 miljoen passagiers via Schiphol en de vier regionale luchthavens. Dat zijn er 6,8 procent meer dan een jaar eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Daarbij werden in de zomermaanden juli en augustus op Schiphol, Eindhoven en Rotterdam The Hague weer recordaantallen passagiers verwerkt.

19,8 miljoen via Schiphol

Bijna 19,8 miljoen passagiers reisden in het derde kwartaal via Schiphol, een stijging van 6,1 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal aankomende en vertrekkende passagiers op Schiphol stijgt sinds het derde kwartaal van 2010.

Drukte op regionale luchthavens

Ook op de regionale luchthavens was het druk in het derde kwartaal. De twee grootste regionale luchthavens, Eindhoven en Rotterdam The Hague Airport, beleefden dit jaar hun drukste zomer ooit. Eindhoven kreeg bijna 1,7 miljoen passagiers over de vloer, 10,8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Via Rotterdam The Hague vlogen 577.000 passagiers, 17,1 procent meer dan een jaar eerder.
Op Maastricht Aachen en Groningen Eelde was de passagiersgroei het sterkst. De luchthavens hadden respectievelijk 36,7 en 32,4 procent meer reizigers in het derde kwartaal van 2017. ANP

Meer over:

schiphol, cbs
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!