Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Meer overlast verwarde huurders'

12-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
verward persoon 930x520
Steeds meer corporaties krijgen te maken met overlast door verwarde huurders. Het aantal corporaties dat daarmee te maken krijgt, steeg in de afgelopen twee jaar met 20 procent. Dat constateert koepelorganisatie Aedes na onderzoek onder corporaties.

Vervuiling en verwaarlozing

Het gaat onder meer om mensen met psychische problemen, dementie of een verslaving die zorgen voor vervuiling of verwaarlozing in en rondom de woning. Ook geluidsoverlast en nachtelijke overlast door bijvoorbeeld psychoses of angstaanvallen komen veel voor. Ook ervaren de meeste corporaties meer agressie en geweld tegen medewerkers.
Woningcorporaties willen dat gemeenten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, politie en corporaties beter samenwerken om problemen tegen te gaan. ,,Snel ingrijpen is in het belang van de bewoner en de buren", zegt Aedes-voorzitter Marnix Norder. ,,We komen liever nu langs met een zorgverlener, dan met de politie als het te laat is." ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!