Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer opties voor student over de grens

15-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
studenten studeren schriften 930x520
Studenten krijgen in de toekomst meer mogelijkheden om in andere EU-landen studiepunten bij elkaar te sprokkelen. Tegen 2024 moet er een netwerk van zo’n twintig ,,Europese universiteiten’’ zijn dat studenten de mogelijkheid biedt hun diploma te halen na onderwijs bij onderwijsinstellingen in verschillende lidstaten.

Mondiale top

De EU-regeringsleiders hebben donderdag op een top in Brussel hun zegen gegeven aan dit voorstel uit de koker van de Franse president Macron. Het moet ervoor zorgen dat er meer Europese universiteiten in de mondiale top komen.

Nauwere samenwerking

De hogeronderwijsinstellingen in Europa worden aangemoedigd nauwer te gaan samenwerken. Het Erasmusprogramma biedt al veel mogelijkheden, maar moet daarvoor verder fors worden versterkt. Om het makkelijker te maken om in een ander land vakken te volgen, komt er een Europese studentenkaart.

Diploma's herkennen

De lidstaten krijgen verder de oproep elkaars diploma’s te gaan erkennen, ook van de middelbare school. Verder stellen zij als doel dat jongeren naast hun moedertaal ten minste twee andere Europese talen onder de knie krijgen.
Onderwijs blijft overigens een bevoegdheid van de lidstaten, maar de EU kan hierbij een ,,ondersteunende rol’’ vervullen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!