Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Meer ongelukken op de piste'

15 feb 2011
  •  
leestijd 1 minuten
ski_groot_03.jpg
Het aantal skiongelukken op de pistes is dit jaar hoger dan vorig jaar. Dat liet de alarmcentrale SOS International dinsdag weten. Sinds het begin van de kerstvakantie kreeg de alarmcentrale 1150 meldingen van ongevallen binnen uit de wintersportbestemmingen. Dat is een stijging van 34 procent vergeleken met de vorige wintersportperiode vanaf de kerstvakantie in 2009.
De helft daarvan is te verklaren door de komst van een nieuwe opdrachtgever, een verzekeringsmaatschappij, bij de alarmcentrale. Het andere deel lijkt het gevolg te zijn van de slechtere sneeuwcondities. Daardoor vallen mensen sneller en harder en is het drukker op de pistes waar wel geskied kan worden.
Het overgrote deel van de meldingen komt uit Oostenrijk (ongeveer zeshonderd), gevolgd door Frankrijk (circa driehonderd) en Zwitserland (150). Het gaat vooral om het gebruikelijke wintersportletsel zoals verstuikingen en breuken. Daarnaast liepen tot nu toe ongeveer twintig wintersporters een hersenschudding op.
ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar