Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Meer nieuwe personenauto's geregistreerd

2 jan 2019
  •  
leestijd 1 minuten
autosleutel 930 x 520
Vorig jaar zijn er in Nederland 443.812 nieuwe personenauto's geregistreerd. Dat is 7,1 procent meer dan een jaar eerder, zo komt naar voren uit cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC. De groei is in lijn met de eerder uitgesproken prognoses van deze brancheorganisaties.
Voor dit jaar wordt een nagenoeg gelijk verkoopniveau gezien. Afgelopen jaar was Volkswagen het populairste merk, gevolgd door Opel, Peugeot en Kia. Het meest geregistreerde model was de Volkswagen Polo, gevolgd door de Renault Clio, Kia Picanto, Ford Fiesta en de Opel Karl.

Toename geregistreerde auto's

In december werden er iets meer dan 20.000 nieuwe auto's geregistreerd. Dat is flink meer dan een jaar eerder. Vooral de elektrische auto’s in het hogere segment, zoals de Jaguar I-Pace en Tesla’s Model S en X, waren in trek. Dat was in aanloop naar de nieuwe regels voor fiscale bijtelling, die per 1 januari wijzigden. ANP

Meer over:

bovag, personenauto, auto

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar