Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Meer Netflix series en films? Verander de taal naar Engels

26 okt 2019
  •  
leestijd 2 minuten
Netflix-930x520

Netflix-gebruikers die de taal ingesteld hebben op Nederlands, krijgen minder series en films te zien dan andere gebruikers. Titels die geen Nederlandstalige ondertiteling of nasynchronisatie hebben, worden namelijk onzichtbaar gemaakt. Maar daar is een trucje voor!

Er verschijnen meer en andere series en films als de taal ingesteld is in het Engels. Je loopt als Nederlandse Netflix-gebruiker maar liefst 78 van de 1253 titels mis, blijkt uit onderzoek van Streamwijzer. Het Nederlandse aanbod is daarentegen wel gewoon beschikbaar voor mensen die de taal op Engels hebben staan.

Uit de analyse van Streamwijzer blijkt dat ruim 6 procent van de series en 0,3 procent van de films onzichtbaar zijn onder het huidige aanbod. Het gaat trouwens niet om echte kaskrakers, maar veelal om titels voor kinderen en Aziatische titels.

Gebruikservaring

Series als Angry Mom, Victorious en Sam & Cat komen tevoorschijn als de taal aangepast wordt naar het Engels, maar ook hele seizoenen worden zichtbaar. De Nederlandse Netflix toont alleen het eerste seizoen van ‘Avatar: The Last Airbender’ terwijl de Engelstalige versie maar liefst drie seizoenen laat zien. Een volledige lijst van onzichtbare series en films vind je hier.

Netflix Nederland heeft deze week zelf op Instagram bekendgemaakt dat er meer seizoenen van 'Avatar: The Last Airbender' beschikbaar zijn als je de taal aanpast naar Engels.
Tekst gaat door onder de foto.
Volgens Netflix Nederland ligt het niet aan de rechten (die per land verschillen), maar is het puur op basis van je instellingen. De content die je ziet wordt gebaseerd op beschikbare Nederlandse series en films met ondertiteling en/of nasynchronisatie. Het is volgens de streamingdienst een keuze in gebruikservaring.

Taalinstellingen wijzigen op Netflix

· Log eerst in en ga vervolgens naar ‘Instellingen’ en dan naar ‘Account’
· Bij ‘Mijn profiel’ kies je voor ‘Taal’ en selecteert daar de gewenste taal

Let wel op: wijzig je de taal naar Engels, dan kun je niet meer kiezen voor Nederlandse ondertiteling en nasynchronisatie.

Rechten

Landen hebben verschillende uitzendrechten. Zo heeft de Amerikaanse Netflix wel de serie The Office, maar de Nederlandse streamingdienst niet. Wel hebben wij Friends en de Amerikaanse Netflix weer niet. Het is dus uiteindelijk ook afhankelijk in welk land je woont.

Bron: AD, Streamwijzer

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!