Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer Nederlanders moeite met terugbetalen

12-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld-banken_16.jpg
Het aantal consumenten dat moeite heeft om aan zijn betalingsafspraken te voldoen, is eind juni met 7,2 procent gestegen naar ruim 655.000. Eind 2010 had nog 6,6 procent van de consumenten met een lening moeite met terugbetalen. Dat komt neer op ruim 600.000 mensen, zo blijkt uit cijfers die het Bureau Krediet Registratie (BKR) dinsdag bekendmaakte.
Kredietbarometer
De stijging blijkt uit de deze maand geïntroduceerde BKR Kredietbarometer. Dat instrument laat trends en ontwikkelingen zien in het betalingsgedrag van Nederlanders met een lening. Het aandeel mensen dat moeite had met het terugbetalen, stabiliseerde in 2010, na een aanzienlijke groei in de jaren daarvoor. Dat percentage neemt nu dus weer toe.
'Meer schuldhulp gevraagd'
Volgens directeur Peter van den Bosch komt de stijging niet onverwacht. ,,Er is een aanzienlijke toename in de vraag naar schuldhulpverlening en ook de incassobranche signaleert een forse groei in het aantal wanbetalers, dit zien we nu ook terug in de kredietsector.''
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!