Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Meer mensen wisselen van zorgverzekeraar'

28-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg euros zorgverzekering zorgkosten 930 520
Met nog drie dagen te gaan, is het aantal mensen dat is overgestapt naar een andere zorgverzekeraar dit jaar aanzienlijk hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit een rondgang bij vergelijkingssites.

Aantal overstappers25 procent hoger dan vorig jaar

Volgens Pricewise ligt het aantal overstappers al ruim 25 procent hoger dan vorig jaar. Bij de financiële website Geld.nl gaat het om een groei van 30 procent en bij Zorgkiezer zelfs om een verdubbeling van het aantal overstappers. Independer zegt een ,,stijging'' te zien, maar wil geen aantallen noemen. ,,De komende dagen zal het aantal overstappers nog flink toenemen. Traditioneel gezien is er een piek in de laatste vier-vijf dagen van het jaar'', aldus Pricewise.

Restitutiepolis is ,,helemaal op zijn retour''

Opvallend is dat de zogeheten restitutiepolis, waarbij verzekerden een volledige vergoeding krijgen en meer keuzevrijheid hebben tussen zorgaanbieders, ,,helemaal op zijn retour'' is, zegt een woordvoerder van Independer. ,,Het lijkt erop dat mensen voor een lagere premie kiezen en meer risico's nemen''. Ook de andere vergelijkers zien dat mensen ,,bewuster en scherper'' keuzes maken. ,,Dus alleen fysiotherapie of tandarts in plaats van een breed of uitgebreid pakket'', aldus Pricewise. ,,Ze verzekeren echt alleen wat ze nodig hebben, constateert Geld.nl.
Vorig jaar stapten ruim 1 miljoen verzekerden over naar een andere zorgverzekeraar. Dat komt neer op 6,4 procent van alle verzekerden.
Uiterlijk 31 december moet de opzegging bij de oude zorgverzekeraar binnen zijn. Mensen hebben dan nog de hele maand januari om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Mario Hup
Mario Hup8 jan. 2018 - 20:16

Stop het eigen risico !!!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!