Kassa

Meer mensen pinnen zonder pinpas, maar mét horloge of telefoon

11-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1234 keer bekeken
  •  
betalen contactloos pinnen mobiel 1127
Steeds meer mensen maken voor contactloos pinnen gebruik van iets anders dan de pinpas, meldt Betaalvereniging Nederland. In juli werd 15 procent van de transacties in de winkel met zogenoemde een smartphone, smartwatch of draagbaar sieraad gedaan.
Dat is meer dan het aantal betalingen in juli waarbij de betaalpas in de betaalterminal werd gestoken. Contactloos betalen is - met of zonder pas - veruit de populairste betaalmethode. 86 procent van de transacties werd op deze manier voltooid.

Oude methode niet meer nodig

Bij steeds meer Nederlandse pinkassa's is het niet meer nodig de pas in het apparaat te steken. Bij een limiet van 100 euro wordt wel de pincode gevraagd, maar ook daarvoor hoeft de pas niet meer in het apparaat te worden gestopt.
Afgelopen juli werden er meer dan 467 miljoen pinbetalingen gedaan. Vorig jaar was de maand juli de drukste pinmaand van het jaar, met 451 miljoen pinbetalingen.
Bron: ANP, Betaalvereniging Nederland
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

mahadma
mahadma11 aug. 2021 - 13:07

Ik heb contactloos gelukkig uitgeschakeld.

Jaap Rotterdam
Jaap Rotterdam11 aug. 2021 - 9:56

Is allemaal leuk bedacht, maar... gaat allemaal met de NFC chip. Ik heb m'n ov pas achterop m'n tel zitten, anders vergeet ik hem steeds. Als de NFC aan staat, werkt die ov niet meer....ben ik nu de enige met dit probleem?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!