Kassa

Meer mensen naar de sneeuw

13-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wintersport_11.jpg
Voor het eerst sinds 2012 gingen afgelopen seizoen meer Nederlanders naar de sneeuw op vakantie. Het aantal ondernomen wintersportvakanties klom met zo'n 7 procent, van 929.000 naar 994.000. Dat maakte toeristenbureau NBTC-NIPO vrijdag bekend.
Aantrekkende economie
,,Door de aantrekkende economie is het voor meer Nederlanders haalbaar om op wintersportvakantie te gaan'', stellen de onderzoekers. Het wintersportseizoen liep van oktober vorig jaar tot en met maart van dit jaar.
In totaal gaven wintersporters ruim 650 miljoen euro uit aan hun vakantie, ongeveer 25 miljoen meer dan het voorgaande seizoen. Volgens het toeristenbureau komt die groei doordat het aantal vakanties toenam, niet doordat mensen meer uitgaven. Per vakantie werd zo'n 17 euro minder gespendeerd vergeleken met het voorgaande jaar.
Populaire bestemmingen
Oostenrijk blijft het populairste sneeuwland, gevolgd door Frankrijk en Duitsland. Volgens NBTC-NIPO zijn skivakanties vooral populair bij gezinnen met kinderen en mensen uit de hoogste sociale klasse. Zo'n 80 procent van de sneeuwliefhebbers boeken hun vakantie online tegenwoordig.
Over het aantal boekingen voor het komende wintersportseizoen zijn nog geen cijfers bekend. In ieder geval is het seizoen in de Italiaanse Alpen bijzonder slecht van start gegaan. Door de uitzonderlijk hoge temperaturen voor deze tijd van het jaar ligt er nauwelijks sneeuw in het gebied. Dat geldt ook voor andere populaire skibestemmingen als Frankrijk en Zwitserland.
ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!