Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer mensen met griep naar huisarts

20-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
griep ziek verkouden 930 520
Het aantal Nederlanders met griepachtige verschijnselen neemt flink toe, hoewel er nog geen sprake is van een griepepidemie in ons land.

52 mensen op elke 100.000 naar huisarts

Volgens een wekelijkse rapportage van gezondheidsinstituut Nivel gingen er vorige week 52 mensen op elke 100.000 Nederlanders naar de huisarts met griepklachten. De voorgaande twee weken waren dat er rond de 37. Als twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen griep hebben, is er officieel sprake van een epidemie. Het is nu dus voor het eerst dit seizoen dat het aantal griepgevallen boven de epidemische grens ligt.

Epidemie

Bij een epidemie hebben veel mensen tegelijk dezelfde ziekte. Dat komt omdat de griep heel besmettelijk is. De laatste griepepidemie, die aanhield tot eind maart van dit jaar, duurde vijftien weken. Dat is relatief lang, want de afgelopen twintig jaar was negen weken gemiddeld.
Volgens huisartsen hebben vooral baby's en peuters momenteel griep. Nivel houdt de griep in Nederland in de gaten via een representatieve groep huisartsen in het hele land. ANP
Kassa heeft eerder aandacht besteed aan dit onderwerp. Bekijk hier de video:

Meer over:

huizenmarkt, griep
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!