Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer mensen kloppen aan bij slachtofferhulp

08-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uitzend_01.jpg
Ruim 63.000 mensen hebben vorig jaar een beroep gedaan op slachtofferhulp, 9 procent meer dan in 2012. Het zijn vooral slachtoffers van geweld, nabestaanden, getuigen en andere betrokkenen. Dat meldde Slachtofferhulp Nederland dinsdag. De organisatie biedt naast praktische en emotionele ondersteuning ook juridische hulp.
Slachtofferverklaring
In 2013 hielp de organisatie ruim 19.000 mensen bij het verhalen van schade, een stijging van 7 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Met het opstellen van slachtofferverklaringen en het voorbereiden op spreekrecht tijdens rechtszaken werden ruim 4500 mensen geholpen, 3 procent meer dan in 2012.
Minder slachtoffers hadden behoefte aan informatie of begeleiding bij een strafproces. Het aantal mensen dat informatie wilde hebben over zo'n proces is vorig jaar met 9 procent gedaald tot bijna 6900 slachtoffers en nabestaanden.
Doorverwijzing
Slachtofferhulp Nederland bood afgelopen jaar 20 procent meer slachtoffers vervolghulp. 14.300 mensen zijn doorverwezen naar bijvoorbeeld maatschappelijk werk, een huisarts of een Steunpunt Huiselijk Geweld. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!