Kassa

Meer 'klimaatonvriendelijke' aanbiedingen voor rundvlees

11-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
930 x 520 mager gehakt

Supermarkten maken vaker reclame voor rundvlees. Wakker Dier ziet een stijging van 14 procent in het aantal aanbiedingen ten opzichte van vorig jaar. Dat is de sterkste stijging van "stunts met dit zeer klimaatonvriendelijke vlees" sinds 2016, meldt de dierenwelzijnsorganisatie.

"Het gros van dit vlees draagt ook nog altijd geen dierenwelzijnskeurmerk. Een klap in het gezicht van het klimaat én de koeien", aldus Wakker Dier, dat folders van de twaalf grootste supermarkten heeft doorgespit.

Vomar 'aanbiedingenkampioen'

Alle supermarkten maakten in de eerste drie kwartalen van dit jaar meer reclame voor rundvleesproducten dan in dezelfde periode een jaar eerder. Koploper in de steekproef van Wakker Dier is supermarkt Vomar met 431 keer een aanbieding.

Na Vomar zijn de grootste stunters met rundvlees supermarkten Deen (362), COOP (355) en Plus (352). De kleinste stijging was te zien bij Albert Heijn en Hoogvliet. Hier steeg het aantal aanbiedingen met minder dan 10 stuks. Bij Vomar was donderdagochtend niemand bereikbaar voor commentaar.

Bronnen: ANP / Wakker Dier

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

miennaamishaaz
miennaamishaaz11 nov. 2021 - 15:05

en wat geeft de klant hierom? Vrijwel niets. als die kunnen kiezen tussen 500 gram voor 2.50 euro [goedkoop, en klimaat onvriendelijk (1 ster Klimaat label)] of 500 gram voor 5 euro [klimaat label 3 sterren] gaat de klant liever voor het goedkopere vlees. Wakker dier moet gewoon ophouden met janken. en het slechterleven keurmerk maken [waarbij hoe slechter het leven van het dier hoe goedkoper het vlees] kunnen ze teminste zien dat mensen liever goedkoop vlees hebben dan duurder vlees waarbij de dieren 1 dag langer hebben geleefd

1 Reactie
JannieBoe
JannieBoe11 nov. 2021 - 17:19

Tja, ik troost mezelf maar met één gedachte als ik dat lees: verreweg de meeste mensen die en beroep doen op hun verstand en gevoel kijken er een stuk anders tegenaan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!