Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer kans op overgewicht met keizersnee

27-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zwanger_17.jpg
Mensen die zijn geboren met een keizersnee lopen als volwassene 26 procent meer kans op overgewicht of zwaarlijvigheid dan mensen die op de natuurlijke manier ter wereld zijn gekomen. Dat blijkt uit een studie waarin de gegevens van meer dan 15 studies in 10 landen zijn betrokken, van meer dan 38.000 mensen.
Overgewicht
De analyse is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift PLOS ONE. De onderzoekers van het Imperial College Londen kunnen niet met zekerheid zeggen dat een keizersnee op zich leidt tot een hoger lichaamsgewicht. Omdat ze alleen de gegevens van de twee groepen naast elkaar legden, spreken ze van een kans en niet van een risico. Het (ernstige) overgewicht kan mogelijk ook worden verklaard door andere factoren die nog niet zijn uitgediept. Eerder werd ook meer astma en diabetes-type 1 geconstateerd bij kinderen die ter wereld kwamen na een operatieve ingreep in de buikwand in vergelijking met kinderen na een vaginale geboorte.
Meer keizersneden
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!