Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Meer inspraak en beter toezicht corporaties'

08-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huizen_46.jpg
De meeste partijen in de Tweede Kamer willen dat huurders meer te zeggen krijgen bij corporaties. PvdA, SP en D66 hadden dat al aangekondigd, maar onder meer de PVV wil dit ook. Volgens die laatste partij is instemmingsrecht ook prima tegen de vriendjespolitiek van het old boys network dat elkaar baantjes toespeelde in corporatieland. De VVD voelt er niet erg voor de zeggenschap ,,zwaar op te tuigen''.
Eén toezichthouder
Een meerderheid is voor één toezichthouder op al het werk van alle corporaties. Woonminister Stef Blok had andere plannen, deels gekoppeld aan zijn ministerie.
Afbakening van taken
De Kamer sprak maandag ook over de afbakening van de taken van de corporaties. De commissie die de enquête deed naar wat misging, stelde dat het nastreven van 'leefbaarheid' te ruim werd ingevuld. Toch willen meerdere partijen de corporaties iets meer laten doen dan het beheren en verhuren van sociale huizen. Marktpartijen zijn namelijk niet happig op bijvoorbeeld krimpgebieden en daar zou dan niks meer gebeuren. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!