Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer inbraken eerste helft van het jaar

15-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
405 keer bekeken
  •  
inbraak inbreken dief 1127

De eerste helft van dit jaar werden er waren er twintig procent meer inbraken dat dezelfde periode vorig jaar, meldt Interpolis op basis van zijn InbraakBarometer. Hiermee ligt het aantal inbraken nu op ongeveer vierhonderd per week. Waarschijnlijk komt dit doordat we vaker van huis zijn omdat er minder coronamaatregelen zijn, aldus de verzekeraar.

In Drenthe, Flevoland en Overijssel waren de meeste inbraken. Dit ging om een toename van respectievelijk 57, 51 en 44 procent. Bij de 25 grootste steden waren de toenames vooral bij Haarlemmermeer, Leiden en Haarlem. In Dordrecht, Zaanstad en Tilburg zag de verzekeraar juist een flinke afname.

‘Herstart’ voor inbrekers

De inbrekers zijn bezig met een herstart, beaamt de politie over het gestegen aantal inbraken in De Telegraaf. "En met de vakantie voor de deur is het helemaal uitkijken geblazen", waarschuwt Sybren van der Velden Walda, projectleider woninginbraak van de Nationale Politie, in de krant.

Volgens Interpolis stijgt het aantal inbraken in de zomervakantie doorgaans met een kwart, met een piek begin augustus. Ook deze zomer verwacht de verzekeraar die toename.

Maatregelen tijdens vakantie

Wel blijkt uit onderzoek van Interpolis dat bijna iedereen maatregelen neemt voordat ze op vakantie gaan. 58 procent van de mensen stelt zijn buren op de hoogte dat ze weg zijn en 52 procent van de ondervraagden laat zijn huis af en toe checken. Daarnaast laat zo’n 45 procent de post weghalen en laat 42 procent de lichten branden. Bij 22 procent van de mensen laat iemand op zijn huis passen.

Bron: ANP/Interpolis

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!