Kassa

Meer hulpaanvragen door hoge energierekening

16-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2533 keer bekeken
  •  
factuur rekening verbaasd 1127

Amsterdam, Rotterdam en Den Haag krijgen steeds meer aanvragen tot financiële hulp om de hoge energierekeningen te bestrijden. De aanvragen zijn een gevolg van minister Karien van Gennip van Sociale Zaken die mensen met geldproblemen door de energierekening opriep zich te melden bij de gemeente voor hulp.

De stichting Fonds Bijzondere Noden Rotterdam meldt een verdubbeling van het aantal aanvragen voor financiële hulp door energiekosten. Dit fonds helpt Rotterdammers die door bijzondere omstandigheden in acute financiële problemen zijn gekomen. "Ook krijgen we steeds meer verontrustende mailtjes van Rotterdammers die hun energierekening niet kunnen betalen en vragen wanneer de door de overheid toegezegde energietoeslag wordt uitgekeerd", aldus een woordvoerster van de gemeente. Naar verwachting wordt eind deze week bekend hoe en wanneer Rotterdam de energietoeslag zal uitkeren.

Grote steden

Ook Amsterdam laat weten signalen te hebben ontvangen van mensen in financiële problemen door de stijgende energierekening. In de eerste week van maart belden er al 149 mensen naar de gemeente over de energieprijzen en de energietoeslag. Ter vergelijking, in de hele maand februari waren er 236 telefoontjes over datzelfde onderwerp, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Amsterdam begint deze maand met het uitkeren van 200 euro energiecompensatie voor de laagste inkomens, dat geldt voor ongeveer 60.000 Amsterdammers.

Bij de Helpdesk Geldzaken in Den Haag komen ook steeds meer vragen binnen over de energierekening. Sinds vorig jaar oktober ziet de gemeente een verdubbeling van het aantal mensen dat financiële hulp zoekt. "Vanaf november zijn de energietarieven gestegen en dit is steeds vaker het onderwerp van gesprek", laat een woordvoerder van de gemeente Den Haag weten. "Van gemiddeld tien keer per week gaat het nu wekelijks wel twintig keer over de energierekening." ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!