Kassa

Meer huizen naar beleggers

30-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 huizenmarkt
Het aantal huizenaankopen door particuliere beleggers is in sommige steden zeer sterk gestegen, blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant. In steden als Groningen, Amsterdam en Enschede ging vorig jaar meer dan een op de tien verkochte woningen naar een particuliere belegger, in Maastricht zelfs een op de vijf.
Jonge gezinnen
Beleggers onttrekken vooral koophuizen aan de markt die geschikt zijn voor jonge gezinnen en andere starters. Vooral goedkope huizen zijn populair. Van de vorig jaar verkochte woningen die voor minder dan een ton weg gingen, kwam ruim 15 procent in handen van kleine beleggers, zegt woningmarktonderzoeker Paul de Vries van het Kadaster. In 2008 was dat nog ongeveer 5 procent.
Studenten- of expatpopulatie
Particulieren die een tweede, derde of vierde woning kopen als beleggingspand slaan bij voorkeur hun slag in steden met een grote studenten- of expatpopulatie.
Meerdere woningen
In 2008 bezat 7,1 procent van de Nederlandse huizenkopers een of meerdere woningen. Vorig jaar was dat al 11,2 procent. Ongeveer een kwart daarvan bestaat uit mensen die gaan verhuizen en daardoor tijdelijk twee woningen bezitten. De Volkskrant
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

rinuszwam
rinuszwam31 aug. 2017 - 13:26

Ik heb een mooie chalet  incl.  grond  op een aantrekkelijke locatie  TE KOOP !!! ,  te gebruiken als 1e en of 2e woning  ,  prijs nader overeen te komen !

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!