Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer groenten en fruit gegeten in coronajaar 2020

06-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
131 keer bekeken
  •  
groente fruit 1127
Nederlanders hebben meer fruit en verse groenten verorberd in het coronajaar 2020. Groenten als paprika, ui, courgette, prei en aubergine verkochten in het bijzonder meer. Bij het fruit deden sinaasappels, avocado's, mandarijnen en blauwe bessen het goed.
De totale consumptie van groenten en fruit lag 4 procent hoger dan in 2019. Huishoudens kochten 9 procent meer groente en fruit.

Ongesneden in trek

De consumptie steeg, ondanks sluiting van de horeca in delen van het jaar, constateert belangenorganisatie GroentenFruithuis. Opvallend was daarbij dat de verkoop van ongesneden groente harder steeg dan die van voorgesneden groente. De laatste jaren was dat juist andersom. Volgens GroentenFruithuis is daarin te zien dat er meer tijd werd genomen om te koken. Dat viel ook te merken aan de toegenomen verkoop van verspakketten en maaltijdpakketten.

Aanbevolen hoeveelheden nog niet gehaald

GroentenFruithuis stelt dat Nederlanders gemiddeld nog lang niet de aanbevolen 250 gram groenten en 200 gram fruit per dag eten. Zelfs als de groei van 4 procent per jaar aanhoudt, duurt dat nog jaren.
Door restaurants en cateraars werd 45 procent minder groente en fruit geserveerd. Daarmee kwam een einde aan een aantal jaren van groei van het eten van groente en fruit buitenshuis. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!