Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Meer groei dan CBS-cijfers suggereren'

26-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stijging_15.jpg
De herziene cijfers over economische groei in 2014 die het CBS donderdag publiceert, geven een te sober beeld over de kracht van het herstel. Dat blijkt uit een analyse van Rabobank, schrijft Het Financieele Dagblad.
Groeiversnelling
De meest recente cijfers geven aan dat op de krimp van de economie met 0,7 procent over 2013 vorig jaar een groei met 0,8 procent volgde. In dat laatste cijfer zit verwerkt dat een lagere gasconsumptie en gasproductie, vanwege de zachte winter, de groei van de economie met een half procentpunt hebben gedrukt. Volgens Analist Tim Legierse van Rabobank is ,,de groeiversnelling onderliggend veel krachtiger is geweest''.
Breed spectrum
Dat is volgens hem te zien aan de verschillende onderdelen van de consumptie: ,,Bij vervoermiddelen, huisvesting, woninginrichting en in de horeca — over een breed spectrum dus — is de groei heel behoorlijk geweest.'' ANP/Financieele Dagblad

Meer over:

economie, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!