Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer (gewelds)incidenten en meer drugsoverlast op het strand

28-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
strand zee 930x520
Op 4 oktober ontvangt het Strand van Katwijk aan Zee, in aanwezigheid van minister Blok van Veiligheid en Justitie, als eerste in Nederland de ster voor het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Recreatiegebied. Patrick van den Brink van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) reikt de ster uit.
Op basis van cijfers waarover het CCV beschikt kan worden vastgesteld dat overlast door jeugd de afgelopen vier jaren is verdrievoudigd, mishandelingen en bedreigingen met de helft zijn gestegen, en dat drugshandel helemaal sterk lijkt toe te nemen. De categorie overige vermogensdelicten (denk aan kleine diefstallen etc.) is ongeveer gelijk gebleven. Er is hierbij specifiek gekeken naar de situatie in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland (de provincies met de meest bezochte stranden). Maar, ook op andere stranden is deze trend zichtbaar.
De situatie op het strand in Katwijk valt gelukkig mee. Stefan van As, voorzitter van de KVO-werkgroep en paviljoeneigenaar: “In ons geval is het KVO-project vooral bedoeld om een situatie die over het algemeen al goed is, goed te houden en hier en daar nog iets te verbeteren”. APS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!