Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer gevaarlijke producten uit de handel genomen

17-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4632238.jpg
In 2008 zijn er veel meer gevaarlijke consumentenproducten van de Europese markt gehaald dan in voorgaande jaren. Er werden vooral veel onveilige producten uit China ingenomen. Dit maakte RAPEX, een EU-instelling tegen gevaarlijke consumentenproducten, vrijdag bekend.
Vooral speelgoed, elektrische apparaten, motorvoertuigen en textiel bleken veiligheidsrisico's met zich mee te brengen. Het aantal Chinese producten dat van de markt werd gehaald steeg in 2008 tot 909, dat was 59 procent van het totale aantal verwijderde producten. Een jaar eerder lag dat percentage nog op 52.
Europese landen importeerden meer producten uit China, maar er werd ook een grotere controle op uitgeoefend door de EU-landen. Ook hebben de Europese Unie en China de samenwerking op het gebied van productveiligheid versterkt.
Het aantal schadelijke producten is afgenomen, omdat de EU-landen meer inspecties uitvoeren en de gegevens delen. RAPEX zorgt er voor dat informatie over producten die in een EU-land van de markt worden gehaald snel wordt verspreid over de andere lidstaten.
Bron: ANP Foto: RAPEX

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!