Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer gemeenten willen uitbreiding statiegeld

07-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
blikjes 930x520
Een groeiend aantal Nederlandse gemeenten, inmiddels 72, steunt een oproep om het statiegeldsysteem uit te breiden naar blikjes en kleine plastic flesjes. Ze zijn lid geworden van de Statiegeldalliantie, die in het leven is geroepen door milieuorganisatie Recycling Netwerk Benelux. Ook supermarktketen Ekoplaza, de provincie Noord-Brabant en diverse andere natuur- en milieuorganisaties, waaronder Greenpeace en Natuurmonumenten, hebben zich aangesloten bij het pleidooi.

Doeltreffend systeem

Statiegeld is volgens de initiatiefnemers ,,het goedkoopste en meest doeltreffende systeem om het probleem van blikjes en flesjes op straat en in de natuur op te lossen''.
De Tweede Kamer overlegt volgende maand over statiegeld. Volgens de Statiegeldalliantie tellen de gemeenten die zich hebben uitgesproken voor de uitbreiding samen 6 miljoen inwoners. Ook veel Belgische organisaties hebben zich erbij aangesloten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!