Kassa

Meer gemeenten willen uitbreiding statiegeld

07-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
blikjes 930x520
Een groeiend aantal Nederlandse gemeenten, inmiddels 72, steunt een oproep om het statiegeldsysteem uit te breiden naar blikjes en kleine plastic flesjes. Ze zijn lid geworden van de Statiegeldalliantie, die in het leven is geroepen door milieuorganisatie Recycling Netwerk Benelux. Ook supermarktketen Ekoplaza, de provincie Noord-Brabant en diverse andere natuur- en milieuorganisaties, waaronder Greenpeace en Natuurmonumenten, hebben zich aangesloten bij het pleidooi.

Doeltreffend systeem

Statiegeld is volgens de initiatiefnemers ,,het goedkoopste en meest doeltreffende systeem om het probleem van blikjes en flesjes op straat en in de natuur op te lossen''.
De Tweede Kamer overlegt volgende maand over statiegeld. Volgens de Statiegeldalliantie tellen de gemeenten die zich hebben uitgesproken voor de uitbreiding samen 6 miljoen inwoners. Ook veel Belgische organisaties hebben zich erbij aangesloten. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

gosman
gosman19 feb. 2018 - 20:17

tegen dit beslui kost de consument veel geld een deukje in blik en weg is je geld

Alberdien
Alberdien19 feb. 2018 - 19:48

Goed plan!In Duitsland gebeurt dit al, wel handig dat je elke fles, flesje of blikje in elke willekeurige supermarkt weer in kunt leveren!Het is even wennen, maar het scheelt zoveel rommel!

simon55
simon557 feb. 2018 - 22:40

Dit is de z g Plukze wet

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!