Kassa

Meer gemeenten kiezen voor vuurwerkverbod

27-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vuurwerk.png
Steeds meer gemeenten stellen vuurwerkvrije zones in, schrijft het Algemeen Dagblad. Uit onderzoek van de krant onder 281 gemeenten blijkt dat in zeker 56 gemeenten vuurwerkvrije zones komen.
Het zijn er dertien meer dan vorig jaar. Onder de nieuwkomers zitten steden als Groningen, Amersfoort, Alkmaar en Dordrecht.
Tolerantie
,,Langzaam maar zeker verdwijnt de tolerantie voor vuurwerk", zegt Esther Verhoeff van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vrijdag in het AD. ,,Nederlanders zijn het zat dat er elk jaar gewonden vallen en bushokjes de lucht in gaan. Je moet op 31 december veilig met je kind over straat kunnen.
Vuurwerkvrije zones
In de 56 gemeenten waar een vuurwerkverbod komt, mag tijdens de jaarwisseling vooral rond verzorgingshuizen en kinderboerderijen niets worden afgestoken. In geen enkele gemeente gaat een algeheel vuurwerkverbod gelden. Het grootste vuurwerkvrije gebied komt in Hilversum, daar mag in vrijwel het hele centrum niet worden geknald. Om vluchtelingen niet te laten schrikken geldt in Zeist een vuurwerkvrije zone rond het asielzoekerscentrum.
281 van de 393 gemeenten deden aan het onderzoek mee.
AD
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!