Kassa

Meer geld beschikbaar om woonwijken aardgas vrij te maken

  •  
01-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gasfornuis gas 930x520
Het kabinet stelt dit jaar 120 miljoen euro subsidie beschikbaar om woonwijken van het aardgas af te helpen. Dat is meer dan de 85 miljoen euro die daar eerder voor was uitgetrokken. Mede gezien het grote aantal aanvragen heeft minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) besloten om budget voor 2019 naar voren te halen.
Door dat extra geld kunnen 27 gemeenten in plaats van de eerder gemelde twintig al dit jaar aan de slag met verduurzamingsprojecten. De bedragen die de uitgekozen gemeenten ontvangen, lopen uiteen ,,van een paar ton op Vlieland tot 7 miljoen in Purmerend'', aldus een woordvoerder van het ministerie.

Nieuwbouw aardgas vrij

In het regeerakkoord staat dat tegen het einde van de kabinetsperiode 30.000 tot 50.000 bestaande woningen per jaar aardgasvrij moeten worden gemaakt. Voor nieuwe woningen wordt aardgasvrij de norm, tenzij dat tot grote vertragingen van nieuwbouwprojecten leidt. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

gerard van tol
gerard van tol1 okt. 2018 - 22:05

Het bedrag is en blijft veel te laag. Maar ja de regeringen onder Rutte maken er een sport van, om zoveel mogelijk kosten bij de burger neer te leggen.

Patricksloots
Patricksloots1 okt. 2018 - 19:53

waar zijn we mee bezig de kosten per oudere woning kosten tussen de 20 en 30.0000 euro.waar hebben we het over.80% van de mensen kan dit niet betalen.en je moet alsnog bijstoken.en als iedereen minder gebruikt wordt het aan de andere kant zwaarder belast er moeten immers veel centen naar de staat blijven vloeien.ik doe hier zo lang  het kan niet aan mee.

luppo
luppo1 okt. 2018 - 12:42

Kapitaal vernietiging,gaat niet werkenDat wordt verkleumen in de winter. Of bijstoken met een houtkachel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!