Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer files in eerste helft van 2015

02-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
file-snelweg-drukte_08.jpg
Aan een lange periode van filedaling is een einde gekomen. De eerste helft van 2015 was de filezwaarte 25 procent hoger dan in de eerste helft van 2014. Dat meldt de ANWB woensdag. De filezwaarte bereken je door de lengte te vermenigvuldigen met de duur van de file.
Midden van het land
De vertraging door files nam het meest toe in het midden van het land en rond Den Haag, maar ook rond Amsterdam en Rotterdam was het drukker.
Afname filezwaarte
In februari veroorzaakte het winterweer vooral in het begin van de maand lange files. In mei was er even een afname van de filezwaarte. Dat kwam doordat Nederlanders door feestdagen en vakanties vaker vrij waren dan vorig jaar in mei. In juni steeg de filezwaarte met ongeveer 7 procent in vergelijking met vorig jaar.
Top tien
Op de eerste plek van de top tien van files in de eerste helft van 2015 staat de A1, van Amsterdam naar Amersfoort (tussen Eemnes en Hoevelaken). ANP

Meer over:

files, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!