Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Meer energieverbruik door coronacrisis

27 mei 2020
  •  
leestijd 1 minuten
Energierekening energie kosten geld
Meer dan een derde van de Nederlanders verwacht dat ze door de coronacrisis meer energie hebben verbruikt. Dat meldt energiebedrijf Essent op basis van onderzoek onder ruim 1200 mensen.
Zeker 28 procent van de ondervraagden gaat uit van een lichte stijging tot 5 procent van het normale gebruik. Slechts een kleine groep van 8 procent denkt dat het energieverbruik met meer dan 5 procent is gestegen. De belangrijkste oorzaken van de verwachte stijging zijn elektrische apparaten die langer aanstaan, meer stoken, het gebruik van meer elektronische apparaten en langer douchen of vaker in bad gaan. 

Niet overal een stijging

Zo'n 7 procent van de Nederlanders zegt door de coronacrisis thuis minder energie verbruiken. Zij halen bijvoorbeeld vaker de stekker uit apparaten die zijn opgeladen of niet worden gebruikt.
Wel meldt Essen dat het mooie weer van de afgelopen weken het effect van de coronacrisis het energieverbruik grotendeels teniet doet. Naast dat mensen meer tijd buiten doorbrengen, wekken anderen zonne-energie op met zonnepanelen, aldus Essent. ANP

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!