Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer dan de helft van de Nederlanders maakt donorkeuze bekend

21-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Doneren bloed donatie
Meer dan de helft van de volwassen Nederlanders, zo'n 7 miljoen, heeft kenbaar gemaakt of ze na hun dood hun organen willen afstaan.
Minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) is tevreden dat het drukker wordt op donorregister.nl, maar hij begint alsnog met een nieuwe wervingscampagne. De nieuwe donorwet wordt over een halfjaar ingevoerd. Iedereen die dan geen keuze heeft ingevuld, wordt automatisch geregistreerd als iemand die geen bezwaar heeft tegen orgaandonatie.

Extra commercials

In de kerstvakantie komen er voorlichtingsspotjes in de bioscoop, om nog meer mensen aan te zetten om hun keuze door te geven. Bruins geeft aan dat het niet makkelijk is om te beslissen of je wel of geen orgaandonor wilt worden na het overlijden, maar hij hoopt met de reclamespotjes een gesprek op gang te brengen. Volgens Bruins helpt het om te praten met je familie en vrienden over de mogelijke keuzes. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!