NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Meer dan 50 procent gebruikt aanvullende verzekering niet'

16 nov 2019
  •  
leestijd 1 minuten
medicijnen
Meer dan de helft van de aanvullend verzekerden (57 procent) heeft in 2019 geen of slechts gedeeltelijk gebruik gemaakt van de aanvullende zorg. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van vergelijkingssite Pricewise.
Desondanks kiest in 2020 weer zo'n driekwart van de Nederlanders voor een aanvullende polis. 71 procent van hen is van plan om voor 2020 exact dezelfde dekking af te sluiten, aldus Pricewise. De tandartsverzekering wordt het vaakst afgesloten. Eén op de tien verzekerden is van plan om in het nieuwe jaar een nog uitgebreidere dekking te kiezen.

Weinig overstappers verwacht

Wat betreft de dekkingen en vergoedingen van aanvullende zorgverzekeringen verandert er in 2020 relatief weinig. Of dit jaar meer mensen gaan vergelijken en overstappen is dan ook maar de vraag. Slechts 17 procent van de mensen die hun zorgverzekering gaan vergelijken (55 procent) acht de kans groot ook daadwerkelijk over te stappen.

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!