Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer dan 5 miljoen Nederlanders op LinkedIn

28-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_linkedin_02.jpg
Social media-platform LinkedIn heeft de mijlpaal van 5 miljoen leden in Nederland bereikt. Dat meldde de netwerksite woensdag. ,,En de groei van het aantal leden in Nederland gaat nog steeds gestaag door'', stelt de woordvoerster.
'We zijn heel ondernemend'
Sinds 2003 zorgt de van oorsprong Amerikaanse site dat professionals wereldwijd met elkaar in contact kunnen komen. In Nederland heeft ruim 60 procent van de beroepsbevolking een account. ,,Daarmee loopt ons land ver voor op andere landen en dan tellen wij de bedrijvenpagina's nog niet eens mee'', stelt de zegsvrouw. ,,Wij zijn gewoon een heel ondernemend en online actief land.''
Sectoren
In Nederland is de gezondheidszorg het best vertegenwoordigd op LinkedIn. Ruim 215.000 leden geven aan in deze sector werkzaam te zijn. Een goede tweede, met ongeveer 165.000 leden, zijn de ICT'ers. De overheid bezet met een kleine 110.000 leden de derde plek. Het onderwijs en de financiële sector completeren de top 5.
Met ruim 300 miljoen leden wereldwijd heeft LinkedIn het grootste professionele onlinenetwerk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Mountain View Californië en sinds 2010 is er ook een kantoor in Amsterdam. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!