Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer dan 3 jaar werkervaring vereist bij ruim kwart startersvacatures

27-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
161 keer bekeken
  •  
solliciteren afspraak handen 930x520

Bij ruim een kwart van de startersvacatures op mbo-, hbo- of wo-niveau wordt om meer dan drie jaar werkervaring gevraagd, blijkt uit onderzoek van CVster.nl op basis van analyse van 7812 vacatureteksten. Ruim één op de drie startersvacatures is meer geschikt voor beginners op de arbeidsmarkt, omdat er nog geen werkervaring nodig is. In de andere vacatures loopt het gevraagde aantal jaren werkervaring op tot twee jaar en in enkele gevallen wordt zelfs meer dan vijf jaar werkervaring gevraagd.

Er wordt in iets meer dan een kwart van alle startersvacatures een schatting gegeven van het maandsalaris, namelijk bij 26,9 procent van de vacatures. Een gemiddelde afgestudeerde kan hierbij rekenen op een bruto startsalaris van zo'n 2300 euro.

Meeste startersfuncties in zorg, business en finance en IT

Niet in iedere sector zijn er evenveel startersfuncties beschikbaar. In de zorg zijn er voor starters wel relatief veel vacatures te vinden. Hierop volgt het aantal startersvacatures in de sector Business en Finance. En ook in IT zijn er voor beginners op de arbeidsmarkt relatief veel kansen.

Gewenste vaardigheden starter

In de vacatureteksten worden ook de gewenste vaardigheden benoemd. Een starter dient volgens de vacatureteksten met name kunnen samenwerken, blijkt uit de analyse. Dit is de belangrijkste vaardigheid. Hierna volgen klantgericht, verantwoordelijk, leergierig en taalvaardig zijn als de belangrijkste vaardigheden.

Bron: CVster.nl

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!