Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Meer controle op nepkaas'

28-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
290 keer bekeken
  •  
1978268.jpg
Er moet meer controle komen op nep- of analoge kaas op pizza's, lasagna's en andere producten. Dat zegt Esther de Lange, CDA-Europarlementslid. Producten als pizza, of kant-en-klaarmaaltijden kunnen deze 'kaas' bevatten. De nepkaas wordt gemaakt van plantaardige oliën, melkeiwit, water en zout.
Bij gebruik van deze nepkaas moeten de ingrediënten van dit bestanddeel op het etiket staan, aldus de Voedsel en Warenautoriteit. Deze ingrediënten hoeven echter niet in verband gebracht te worden met de aanduiding 'kaas'.
De Lange wil dat er een eind komt aan deze praktijken. Een product mag namelijk geen onjuiste indruk geven over de samenstelling van het product. De Voedsel en Warenautoriteit moet hier dan ook strenger op controleren, alsdus het CDA-europarlementslid.
Kaas mag alleen kaas heten wanneer hij gemaakt is van melk. Ook de aanduiding 'analoogkaas' is niet toegestaan op de nepproducten.
De Keuringsdienst van Waarde besteedde vorig jaar aandacht aan het gebruik van nepkaas. In 2005 lcihtte de VWA al meer dan 25 bedrijven door op het gebruik van nepkaas en de onjuiste communicatie naar de consument. Deze bedrijven kregen een boete wegens misleiding.
Bron: Evmi.nl

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!