Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer christelijk bestuur in gemeenten

31-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_handschud_06.jpg
Het aantal gemeenten waar een christelijke partij met een of meer wethouders deelneemt aan het college, steeg na de raadsverkiezingen van maart dit jaar met 17 tot 290. Dat blijkt uit een analyse van het Reformatorisch Dagblad naar de collegevorming in alle 380 gemeenten die in maart naar de stembus gingen. De krant schrijft daar zaterdag over.
Het aantal gemeenten waar geen CDA, ChristenUnie, SGP of een plaatselijke christelijke partij in het bestuur zit, daalde van 106 naar 89. De krant noemt het opmerkelijk dat christelijke partijen, ondanks de ontkerkelijking, de positie in de gemeentelijke besturen hebben verstevigd. De CU won bij de verkiezingen van 19 maart 40 raadszetels en de afgelopen weken zestien wethouders. De SGP kreeg er achttien raadszetels bij, maar ook acht wethouders. De grootste christelijke partij, het CDA, verloor weliswaar 65 raadszetels, maar kreeg er in totaal 25 wethouders bij en komt zo op 304. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!