Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Meer boekingen restaurants tijdens kerstdagen

16 dec 2010
  •  
leestijd 1 minuten
restaurants_10.jpg
De restaurants lijken dit jaar goede kerstdagen tegemoet te gaan. Ze hebben al 100.000 meer boekingen vastgelegd dan vorig jaar rond deze tijd. Dit blijkt uit metingen van onderzoeksbureau Foodstep in samenwerking met het bedrijfschap Horeca en Catering onder consumenten van 16 tot 65 jaar.
Ongeveer 8 procent van de Nederlanders heeft al gereserveerd in de horeca. Vorig jaar waren consumenten terughoudender, toen lagen de boekingen een vol procentpunt lager. ,,Blijkbaar hebben de mensen even genoeg van de crisis en willen ze onbezorgd genieten deze kerstdagen'', concludeert directeur Lodewijk van der Grinten van Koninklijke Horeca Nederland.
Volgens de peiling onder 750 respondenten zegt ruim 14 procent van plan te zijn met de kerstdagen buiten de deur te gaan eten. Dat komt neer op 1,5 miljoen kerstdiners in de horeca. Behalve in restaurants boeken consumenten ook in hotels, waar totaalarrangementen zeer in trek zijn. ANP

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!