Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer bijwerkingen geneesmiddelen gemeld

13-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
Pillen_6_16.jpg
Afgelopen jaar zijn er veel meer bijwerkingen gemeld dan het jaar daarvoor. Dat laat bijwerkingencentrum Lareb woensdag weten. Vooral patiënten deden meer meldingen: 51 procent meer in 2013 dan in 2012.
'Meer media-aandacht'
Volgens Agnes Kant, directeur van Lareb, komt dit door de media-aandacht voor de risico's en bijwerkingen van geneesmiddelen zoals de Diane-35-pil. ,,Mensen weten ons beter te vinden en zijn bewuster van het belang van melden'', zegt Kant hierover.
Anticonceptiemiddelen
De laatste tijd is veel ophef ontstaan over de dood van vrouwen na het gebruik van anticonceptiemiddelen. Bij Lareb zijn 40 meldingen binnengekomen van doden na het gebruik van Diane-35. Het gaat om pilgebruiksters die in de afgelopen 25 jaar zijn overleden aan de gevolgen van bloedklonters (trombose), bijwerkingen van de pil.
Aantal meldingen
In 2012 zijn er in totaal zo'n 14.200 meldingen over bijwerkingen binnengekomen bij Lareb, in 2013 waren dat er ongeveer 17.000. Dat is 20 procent meer.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!