Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer betaalpassen gekopieerd

07-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bankpassen.jpg
Banken hebben het afgelopen jaar voor 36 miljoen euro schade geleden als gevolg van skimming, het kopieren van betaalpassen. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) maakte dit woensdag bekend.
Het schadebedrag steeg met 16 procent ten opzichte van een jaar eerder. In totaal werden 32.000 betaalpassen gekopieerd. De schade per geskimde kaart daalde wel, van 1500 euro in 2008 naar 1100 euro in 2009. De NVB verwacht in de bestrijding van het probleem veel van de vervanging van de magneetstrip op de betaalpas door de, veel minder makkelijk te kopieren, chip. Probleem is dat de strip voorlopig nog wel op de passen blijft zitten, omdat veel niet-Europese landen nog niet overstappen op de nieuwe technologie. Woensdag kondigden politie, openbaar ministerie en de NVB aan dat zij beter gaan samenwerken om deze vorm van criminaliteit te bestrijden. Vooral de uitwisseling van informatie moet worden verbeterd. Klik hier voor de antwoorden op vijf vragen over skimmen. Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!