Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer belastingaangiften binnen dan vorig jaar

01-05-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Belastingdienst_60.jpg
Ruim 8,5 miljoen mensen hebben voor 1 mei hun aangifte voor de inkomstenbelasting 2014 ingestuurd. Dat zijn er meer dan vorig jaar in de periode tot 1 april die gebruikelijk is om aangifte te doen. Dit jaar kregen mensen een maand langer de tijd en die termijn is donderdag nog eens verlengd tot en met 5 mei.
Problemen
Het nieuwe uitstel is niet terug te voeren op problemen bij de Belastingdienst, zei staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) vrijdag. ,,Het liep zo goed dat er rek zat in het tijdsschema. De systemen hebben zich uitstekend gehouden.'' De afgelopen twee maanden stuitten burgers die aangifte wilden doen op vier momenten op problemen, maar volgens Wiebes is het logisch dat er af en toe ,,filevorming" optreedt.
Drukste dag
Ondanks de extra tijd was het de laatste dag van maart toch het drukst. Op 31 maart kwamen ruim 290.000 aangiften binnen bij de fiscus.
Eerste online aangifte via de site
Dit jaar kon iedereen voor het eerst online aangifte doen via de site van de Belastingdienst. Dat is goed verlopen, meldt directeur-generaal Belastingdienst Peter Veld. Er waren bijna 5,5 miljoen online aangiftes. Op deze manier aangifte doen duurt gemiddeld achttien minuten korter dan met het oude downloadprogramma. Verder hebben ruim 190.000 mensen de app Aangifte 2014 gebruikt.
De Belastingdienst had voor ongeveer 6 miljoen mensen de aangifte vooraf al volledig ingevuld. Mensen moesten dan alleen controleren of die gegevens kloppen.
Verder kreeg de BelastingTelefoon bijna 1,5 miljoen vragen binnen en ongeveer 10.000 vragen werden via Twitter beantwoord. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!