Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer beginnende automobilisten krijgen strafpunten

24-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rijles rijschool afrijden cbr rijbewijs 930
Het aantal beginnende automobilisten met strafpunten neemt steeds verder toe. Dat bevestigt het CBR na berichtgeving van BNR. In 2016 werden 2733 strafpunten uitgedeeld, vorig jaar waren dat er 5470. Bij twee strafpunten moet een automobilist opnieuw een rijvaardigheidstest doen. Het aantal jonge chauffeurs dat deze proef moest doen, steeg van 117 in 2017 tot 150 afgelopen jaar.
Alleen beginnende automobilisten kunnen strafpunten krijgen. Een strafpunt wordt uitgedeeld als de politie iemand staande houdt voor een zware verkeersovertreding.
Het aantal tests dat wordt afgenomen, blijft achter bij die stijging. Volgens CBR komt dat doordat het een uitgebreide procedure is. ,,Wij lopen niet achter, alle termijnen die er voor staan worden gehaald", zegt woordvoerster Irene Heldens. ,,Veel tests worden niet in hetzelfde jaar al gedaan", aldus Heldens. ,,De procedure duurt lang en er moet eerst betaald worden voor de proef mag worden afgenomen. Niet iedereen heeft zomaar 1000 euro liggen." ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!