Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer bedrijven tekenen textielconvenant

15-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
117 keer bekeken
  •  
textiel930x520
Meer dan negentig Nederlandse kleding- en textielmerken doen mee aan het Convenant Duurzame Kleding en Textiel. Samen zijn ze goed voor bijna 48 procent van de totale omzet in Nederland. Bij de start van het convenant in 2016 was dat 35 procent.
,,86 procent van de deelnemende merken is goed op weg om te voldoen aan de afspraken in het convenant'', aldus de Sociaal-Economische Raad (SER). ,,Met de andere 14 procent wordt besproken hoe zij moeten verbeteren. Als dat uitblijft, kan de onafhankelijke klachten- en geschillencommissie worden ingeschakeld.”

Convenant 'niet vrijblijvend'

Het convenant, dat een looptijd heeft van vijf jaar, is ondertekend door branche- en maatschappelijke organisaties, vakbonden en de overheid. De in totaal 92 bedrijven doen vrijwillig mee aan het convenant, maar deelname is niet vrijblijvend.

Ondertekenaars

Tot de ondertekenaars behoren onder meer America Today, Claudia Sträter, CoolCat, de Bijenkorf, Esprit, HEMA, Hunkemöller, Miss Etam, Prénatal, WE, en Wibra. Bekijk de volledige lijst hier.

Mensenrechten, milieu en dierenwelzijn

De deelnemers moeten hun verantwoordelijkheid nemen op het gebied van mensenrechten, dierenwelzijn en milieu in Nederland en de rest van de wereld. Zo is in 2018 herhaaldelijk druk uitgeoefend op de premier van Bangladesh en op werkgevers om de veiligheid in de Bengaalse kledingindustrie te vergroten en het minimumloon te verhogen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

korenbloem2000
korenbloem200015 apr. 2019 - 14:11

Lachertje....

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!