Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer bedrijven doen mee aan Week van de Smaak

14-09-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2783737.jpg
Nederland wordt vanaf zondag weer een week ondergedompeld in allerlei smaakevenementen tijdens de Week van de Smaak. Een groeiend aantal bedrijven en eetzaken sluit zich aan bij het initiatief.
Vast onderdeel is de verkiezing Helden van de Smaak met als thema ambachtelijke en streekgebonden bieren. In totaal zijn twaalf plaatselijke bierbrouwers geselecteerd. Tijdens de afsluiting van de week op 27 september bij het festival Smaakexplosie in Zaandam wordt de winnaar bekendgemaakt.
Hoofdstad van de Smaak is dit jaar Amsterdam, waar alle cateraars die week biologisch eten serveren. De hoofdstad profileert zich vooral als stad van diversiteiten. Dat laat Amsterdam onder meer zien door mensen die verscheidenheid te laten proeven met allerlei gerechtjes, onder andere tijdens een culinaire markt in Oosterpark komende zondag. Eerder die dag wordt op het Centraal Station het startsein gegeven voor de Week van de Smaak.
Om 12.37 uur vertrekt een 'smaaktrein' richting Den Bosch met Pierre Wind als smaakconducteur. Samen met assistenten deelt hij kleine hapjes uit aan de reizigers. Deze zijn bereid met ingrediënten uit de streek waar de trein op dat moment doorheen rijdt.
Vergeleken met vorig jaar doet ruim het dubbele aantal bedrijven mee aan het evenement. Waren het drie jaar geleden bij de start nog 180 bedrijven, nu zijn het er vierhonderd die op een of andere manier zichzelf van hun 'biologische kant' laten zien. Tot de bedrijven behoren onder andere MT Supermarkten en Jumbo supermarkten. Met Albert Heijn en Plus Supermarkten is de organisatie nog steeds in gesprek.
,,Nieuw is dat we voor het eerst op verschillende stations in Nederland zichtbaar zijn. Daar bereiken we een breed publiek. Servex, dochter van de Nederlandse Spoorwegen, exploiteert op de stations alle eetgelegenheden. Drie formules van Servex, zoals Shakies, Julia en de Broodzaak verkopen in de Week van de Smaak biologische producten'', licht woordvoerder van de organisatie, Biologica toe.
Voordat zondag de trein richting den Bosch rijdt wordt zaterdag 19 september in Barneveld de verkiezing Beste Uitsmijter van het Jaar gehouden. Vraag is wie de beste eieren bakt? Het evenement, onder leiding van chef-kok Huub Oudshoorn, wordt gehouden in de plaatselijke Markthal.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!