Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer armoede in Nederland door coronacrisis

10-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
132 keer bekeken
  •  
geld portemonnee 1127
De coronacrisis zorgt voor meer armoede in Nederland. Volgens het Armoedefonds heeft 46 procent van de lokale armoedeorganisaties in het laatste halfjaar de hulpvraag zien stijgen.

Vooral alleenstaande ouders en gezinnen met kinderen komen in de problemen, onder andere omdat de gezinsleden veel meer thuis zijn. Er wordt het vaakst een beroep gedaan op voedselbanken.

Meer armoede onder zzp'ers

82 procent van de hulporganisaties denkt dat het aantal armoedegevallen de komende maanden verder zal stijgen, met name onder zzp'ers. In de grote steden heeft nu al een op de drie mensen moeite om de rekeningen te betalen.

Slechter zicht op ontwikkeling armoede

Organisaties die armoede bestrijden melden ook daar slechter zicht op te hebben. Het Armoedefonds heeft een peiling gedaan onder 1056 lokale armoedebestrijdingsorganisaties. Van die organisaties meldt 16 procent dat er minder vraag is naar hulp. Dat komt volgens hen omdat hulpverleners niet op bezoek gaan, terwijl juist bij huisbezoeken veel problemen zichtbaar worden.

Daarnaast missen de hulpverleners contacten met mensen die mogelijk in financiële nood zijn doordat er geen sportactiviteiten of uitstapjes georganiseerd kunnen worden. Ook inloopochtenden zijn bijna overal doorgestreept. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!