Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer aandacht voor kind bij huiselijk geweld

23-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kindermishandeling_03.jpg
De gemeente Amsterdam heeft samen met een groot aantal hulpinstanties, waaronder ziekenhuizen, huisartsen, jeugdzorg en politie, afspraken gemaakt over de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling in de hoofdstad. De aangesloten partijen hebben een routekaart opgesteld die aangeeft wat professionals moeten doen in geval van (het vermoeden van) geweld waarbij kinderen zijn betrokken. Aandacht voor het kind staat daarbij voorop. Dat maakte de gemeente Amsterdam woensdag bekend.
Bij de aanpak van huiselijk geweld moet meer aandacht zijn voor eventueel betrokken kinderen. Zo moet een arts op de spoedeisende hulp of in de huisartsenpost oog hebben voor de kinderen in de wachtkamer die zijn meegekomen met hun mishandelde moeder of vader. De routekaart maakt duidelijk wat deskundigen in voorkomende gevallen moeten doen.
Volgens de gemeente leiden de stappen op de routekaart niet direct tot een melding bij jeugdzorg, maar gaat de nieuwe aanpak ervan uit dat zorgverleners zelf in actie komen. Zo moeten zij in gesprek gaan met de ouders en samen met het gezin bekijken welke hulp zij kunnen krijgen. Ook maakt de kaart duidelijk welke stappen een hulpverlener moet nemen, wanneer een situatie acuut onveilig blijkt. ,,Een eenduidige route zorgt voor duidelijkheid naar patiënten en voorkomt 'shoppen' tussen instanties'', denkt de gemeente. Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!