Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Meer aandacht gevolgen ongezonde lucht'

16-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lucht-930x520
Mensen weten vaak niet dat het inademen van ongezonde lucht veel gevolgen kan hebben. Het Longfonds is daarom maandag een campagne gestart waarmee iedereen via zijn mobiele telefoon kan checken hoe de kwaliteit van de lucht ter plekke is.
'Gezondheidseffecten zijn groot'
,,Zeven van de tien Nederlanders weten niet dat de lucht die ze inademen ongezond is'', aldus Longfonds-directeur Michael Rutgers. ,,Terwijl de gezondheidseffecten enorm zijn. Elk jaar overlijden in ons land meer dan 5000 mensen door de ongezonde lucht die in hun longen terechtkomt. Dat is voor ons onacceptabel.'' Volgens het Longfonds kan luchtvervuiling longziekten als astma en COPD veroorzaken en verergeren. Ook overlijden volgens de organisatie elke dag drie mensen aan longkanker door vervuilde lucht.
Luchtplan  
Het Longfonds hoopt dat zoveel mogelijk mensen de lucht gaan checken en wil hiermee afdwingen dat er snel een Nationaal Luchtplan komt dat de lucht gezonder moet maken. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!