Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Medisch dossier niet in te zien door bankroet

22 nov 2018
  •  
leestijd 1 minuten
zorgverzekering dokter 930 520 ziekenhuis
Patiënten van Haaglanden Medisch Centrum (HMC) kunnen binnenkort waarschijnlijk niet meer online hun medisch dossier inzien. Meddex, het bedrijf achter de website medischegegevens.nl is onlangs failliet verklaard, zo werd donderdag bekend.
Volgens Meddex maken tientallen zorginstellingen gebruik van het softwareplatform van de onderneming. Daar zijn ,,nu enkele tienduizenden'' dossiers opgeslagen.
HMC weet niet hoe lang de website nog beschikbaar is. ,,Daarover gaat de curator. Totdat er een alternatief beschikbaar is, kunnen patiënten na het verdwijnen van medischegegevens.nl niet online hun dossier inzien'', aldus het ziekenhuis. Het faillissement heeft volgens HMC geen gevolgen voor de vertrouwelijkheid van medische gegevens.

Aan alternatief gewerkt

Het ziekenhuis zegt te werken aan een alternatief voor patiënten. ,,We hebben daarvoor even tijd nodig, omdat we door het faillissement overvallen zijn.'' Patiënten kunnen tijdens een consult in het ziekenhuis hun zorgverlener vragen om inzage in hun medisch dossier.
Robbert Ledeboer, bestuurder van Meddex, voorziet dat de website sowieso tot half december in de lucht blijft. ,,Wij hopen op een doorstart. Bij de curator hebben zich inmiddels meerdere geïnteresseerden gemeld'', aldus de directeur. Volgens Ledeboer is het bedrijf in financiële problemen gekomen doordat het te snel is gegroeid. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar