Kassa

Medisch directeur Pfizer: 'Te vroeg voor vaccinatiebewijs'

  •  
05-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5970 keer bekeken
  •  
coronavaccin covid19 vaccinatie 1127

Het is te vroeg voor een vaccinatiebewijs volgens Marc Kaptein, medisch directeur Nederland van vaccinfabrikant Pfizer. Gevaccineerd zijn verzekerd je er niet van dat je geen drager bent van het coronavirus, stelt Kaptein in het televisieprogramma Op1. Je wordt dan in principe niet ziek. Daarom is het te vroeg om te gaan werken met een vaccinatiebewijs. Kaptein stelt dat je pas in april of mei hiermee kunt experimenteren.

De Gezondheidsraad schreef donderdag in een advies aan de minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid dat instellingen en bedrijven volgens de wet in principe de vrijheid hebben om een vaccinatiebewijs te vragen bij de toegang tot voorzieningen. Het gaat om bijvoorbeeld zorginstellingen, scholen, horecabedrijven en organisatoren van evenementen.

Opschaling vaccins Pfizer

Kaptein zegt dat de impact van het vaccineren in het tweede kwartaal zichtbaar zal worden. Dan worden de hoeveelheid vaccins enorm opgeschaald, want Pfizer zal in het tweede kwartaal zo'n 8 miljoen dosis leveren. "In het derde kwartaal komt daar nog een zelfde hoeveelheid bovenop. Het virus haalt rare streken uit. Maar met een derde prik kunnen ook tegen mutaties anti-lichamen worden aangemaakt." ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (47)

_
_14 jun. 2021 - 10:20

Ik heb de eerste Astra zeneca vaccinatie gehad......... ben er flink ziek van geweest........ werd wakker en dacht dat mijn kop van mijn romp getrokken werd, zo’n hoofdpijn, daarbij: koorts heel erg koud, beroerd enz. Nu ben ik zo bang om de tweede vaccinatie te nemen omdat ik het niet weer mee wil maken! Ze zeggen dat je geen 2 verschillende mag nemen ( je mocht eerst ook niet kiezen als 60 plusser, nu weer wel) Zal ik wachten tot ze weer van gedachten veranderen?? Pffff lastig allemaal hoor!

CEV
CEV8 feb. 2021 - 0:32

Wat is de ware bedoeling van een vaccinatiebewijs? Het vaccinatiebewijs lijkt op een soort beloning. Als men zich laat vaccineren mag men meer. De horeca-gelegenheden bezoeken, theaters, schouwburgen, musea, zorginstellingen e.d. De niet gevaccineerden worden daarvan buitengesloten. Wat Is het werkelijke niet daarvan??? Als je gevaccineerd ben hoef je niet meer bang te zijn voor de niet gevaccineerde. Waarom moet de gevaccineerde dan buitengesloten worden? Het heeft iets van destijds, toen de Joden niet meer naar theaters mochten, de horeca niet meer mochten bezoeken e.d. Is het echt de bedoeling dat we in dit land weer die kant op gaan?

1 Reactie
ampi
ampi9 feb. 2021 - 5:52

De Corona-vaccins bieden geen 100% bescherming, sommigen zelfs maar 60%. Bij een te groot aantal niet-gevaccineerden onstaat er geen groepsimmuniteit en blijft dus het risico bestaan dat mensen die wel gevaccineerd zijn toch besmet raken.

gypsyjoy
gypsyjoy6 feb. 2021 - 11:03

Indirecte vaccinatieplicht dus. Foei!! Overheid, schaam u diep.

Josvanderwal
Josvanderwal6 feb. 2021 - 8:26

Vroeger had je ook een medicijn softenon genaamd. Dit moesten zwangere vrouwen toen innemen tegen ochtend misselijkheid. Hieruit zijn toen vele baby’s geboren met afwijkingen zoals wel of maar gedeeltelijke ledematen. Ook konden toen die kinderen daarna geen kinderen meer krijgen. Dit medicijn was ook veilig en heel snel in de markt gezet zonder dat ze wisten wat de bijwerkingen waren. Nu weten we ook niets van bijwerkingen voor de inentingen tegen Corona en is. 1 spuit genoeg of gaan er vele volgen zoals bijv. De griep spuit. Het moet vrijblijvend zijn en zonder een of ander bewijs. Discriminatieverbod.

Josvanderwal
Josvanderwal6 feb. 2021 - 7:33

Vroeger had je het medicijn softenon. Moesten vrouwen ook gebruiken die in verwachting waren. Daaruit zijn vele kinderen met een afwijking geboren. Geen ledematen of maar korte stompjes en er waren er toen ook veel van die kinderen die toen niet meer in verwachting konden raken. Dit medicijn was toen ook heel vlug op de markt gebracht zonder nauwelijks te testen. Voor de Corona prik is het ook heel snel gegaan. We weten helemaal niets over bijwerkingen e.d.

smoky
smoky5 feb. 2021 - 22:09

Moet er helemaal niet komen,begint verdacht veel op de jaren 40/45 te lijken alleen vliegen ons er geen bommen om de oren maar een klotevirus,maar wel vele zaken horeca etc dicht en falliet ipv gebombardeerd.........te triest voor woorden,dit is oorlog teghen en onrtzichtbare vijand,gewoon onze vrijheid weergeven waar mensen in 40/45 hun leven voor heben gegeven,weg met anderhalf meter,muilkorf plicht,avondklok....zo snel mogelijk terug naar normaal de griep eist ook elk jaar vele slachtoffers.......en ieder zijn eigen verantwoordelijkheid laten nemen we zijn volwassen mensen en geen kleuters,als dit zo door gaat de lockdown komen er meer suïcide gevallen,kinderen die het normale bassis onderwijs niet meer kunnen volgen door achterstand en gedwongen naar speciaal onderwijs moeten,steeds meer mensen met psychische problemen en zo kan ik nog wel even door gaan

hvrom1
hvrom15 feb. 2021 - 20:57

We worden.bedolven met de Carona en wat er allemaal mee te maken heeft. Te veel informatie uit allerlei bronnen. Niet transparant en veel te veel verschillende meningen . Je weet niet meer wat nu juist en niet juist is. Het zou zou minder stress geven als er bericht geving kwam van een informatie bron. Ik heb in Zuid-Afrika geweest en daar melde de president hoe of wat en dat was duidelijk en.niets anders. De kontiekwenties waren ook duidelijk als je de regels overtrad. Hier neemt niemand de verantwoordelijkheid water gebeurt. Schein politiek. Inplaats dat men.rust uitstraalt veroorzaken ze alleen maar nog meer stress dan we al hebben. Stop daar mee Geef eerst duidelijkheid voor jr het naar buiten brengt en laat niets uitlekken als dat nu gebeurd met alles als een gaten kaas.

pallieterv
pallieterv5 feb. 2021 - 15:55

"Gevaccineerd zijn verzekerd je er niet van dat je geen drager bent..." Néé mensen, het moet zijn "VERZEKERT"...! Is dat nou zó moeilijk ??

spikkel
spikkel5 feb. 2021 - 15:39

Is er nou werkelijk maar 1 persoon die heeft gelezen dat er ook een DERDE prik komt .... en een vierde en een vijfde. Die gaan jullie allemaal halen ? Veel succes, je wetenschap zal je dankbaar zijn ;-)

jhogaarts
jhogaarts5 feb. 2021 - 14:53

Ik heb nog een vaccinatiebewijs uit 1953 waarin staat dat je verplicht was om gevaccineerd te worden tegen Polio.

Josvanderwal
Josvanderwal5 feb. 2021 - 14:52

Het lijkt de tweede Wereldoorlog wel toen kregen bepaalde mensen zo’n gele ster. In wat voor tijd leven we toch? Inenten is een vrije keus, maar wordt zo wel een moetje. Anders kom je nergens meer binnen. Echt belachelijk

jhogaarts
jhogaarts5 feb. 2021 - 14:51

Je moet/mag toch weten met wat voor troep je bent ingespoten.

gerrie roozeboom
gerrie roozeboom5 feb. 2021 - 14:46

Ik heb nu 3x iemand gesproken en ik houd het voor GEZIEN

gerrie roozeboom
gerrie roozeboom5 feb. 2021 - 14:40

Ik heb 2x gebeld, maar krijg geen antwoord dat helpt. Ik woon heel mijn leven al in Nederland, ben zelfs al in de AOW. Ik wil iemand spreken aub

gerrie roozeboom
gerrie roozeboom5 feb. 2021 - 14:05

ik heb net gebeld en nu wil ik zien hoe ik voorkom

gerrie roozeboom
gerrie roozeboom5 feb. 2021 - 13:54

Er is iets gegaan zoals ik het NIET wil, kan ik iemand spreken

gerrie roozeboom
gerrie roozeboom5 feb. 2021 - 13:52

wat is even?

gerrie roozeboom
gerrie roozeboom5 feb. 2021 - 13:52

wanneer komt die geplaatste test ongeveer?

gerrie roozeboom
gerrie roozeboom5 feb. 2021 - 13:50

ik moet eerst eens testen hoe ik nu voorkom, want het gast allemaal als ik zou willen

mof
mof5 feb. 2021 - 12:48

Zo creeer je Über en Untermenschen. Mensen uitsluiten van normale sociale gebeurtenissen omdat ze zich niet laten vaccineren, om wat voor reden dan ook, is tegen alle mensenrechten in. Beschikking over het eigen lichaam wordt daarmee tot een minimum ingeperkt: je lichaam wordt publiek bezit.

2 Reacties
John1313
John13135 feb. 2021 - 13:20

Artikel 11 grondwet: 'Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam.' Bijvoorbeeld bloedproef na verdenking van rijden onder invloed mag wel net zoals fouilleren in verdachte omstandigheden. Zo kan inenten tegen Covid ihkv bescherming volksgezondheid ook worden verplicht. Zie ook artikel 22 grondwet: De overheid treft maatregelen ter bevordering van de volksgezondheid.

Josvanderwal
Josvanderwal5 feb. 2021 - 14:54

Ben ik helemaal met je eens

Machiel Cornelis
Machiel Cornelis5 feb. 2021 - 12:40

Ik voorzie een lange weg met vaccineren opdoemen. De farmaceutische industrie is er klaar voor. Ze weten precies wat te doen om een nieuw vaccin op de markt te brengen die dan de nieuwe varianten onschadelijk moeten maken. Zo blijven we lekker bezig. Nu zie ik alleen bekende Nederlanders bij de publieke omroep die altijd voor vaccinatie zijn. Lekker praten door die kudde die financieel onafhankelijk zijn. De mensen die het echt moeten verdienen krijgen geen media. En de kudde ja knikkers weet ook dat het grootste gedeelte van de bevolking voor vaccineren is. Hoe weten ze dat? Dus de groep voor vaccineren moeten dat zelf weten en heb geen oordeel over de groep die zich niet wil laten vaccineren want zij hebben hun eigen redenen. Nederland heeft een grondwet wat een hoofdwet is die boven alle andere wetten staat. De grondwet geldt voor iedere Nederlander dus voor de ja KUDDE en de mensen met een andere mening. We zijn een volkje die best instaat is om met deze pandemie om te gaan maar dan moeten onze zogenaamde volksvertegenwoordigers wel in overleg gaan met de oplossers die oplossend denken. Wat is de reden om met paspoorten te werken. Ik zie het om mensen tegen elkaar op te zetten. Zij die een vaccin nemen denken aan zich zelf en om anderen te beschermen waarom zijn ze zo bang om besmet te raken als je toch al een vaccin hebt gehad. Ik voorzie een enge wereld in de toekomst. Ik ben 72 jaar oud en ben blij dat ik de tijd voor deze pandemie heb meegemaakt. Ik wens de jeugd en de werkenden succes in een onbekende toekomst.

jackvdlaan
jackvdlaan5 feb. 2021 - 12:38

Akkoord indien parlement/kabinet verantwoorde besluiten neemt, doch dat mag nimmer, nogmaals nimmer de VOLKSGEZONDHEID enerzijds en in dit geval een veelomvattende PANDEMIE anderzijds schaden om wille van partij politieke opvattingen! VOOROP DIENT HET LANDSBELANG VOOROP TE STAAN!!!

jackvdlaan
jackvdlaan5 feb. 2021 - 12:26

Akkoord indien parlement/kabinet verantwoorde besluite neemt, doch laat hen geen eigengereide besluiten nemen die lijnrecht tegen opvattingen c.q. adviesen van deskundige wetenschappers gaan! Politiek gewin van welke partij dan ook mag nimmer, nogmaals nimmer de VOLKSGEZONDHEID in het algemeen en de CORONA in het bijzonder schaden!!!

silver5
silver55 feb. 2021 - 11:50

Belachelijk!! Eerst wordt een motie aangenomen tégen een "coronapaspoort" en nu een "vaccinatiebewijs"? en niet dwingen maar wel instanties in staat stellen je te weigeren zónder bewijs?? Als ik nu erg allergisch ben én de vaccins niet vertrouw omdat ze nog tot 2023 in testfase zitten, wordt ik indirect verplicht ne te laten vaccineren?? He zou NIET verplicht worden ook niet indirect!!!!

1 Reactie
Ina van Kastel
Ina van Kastel5 feb. 2021 - 12:41

Als je inderdaad zoooo allergisch bent dan kun je maar beter binnen blijven! Je hebt dan geen vaccinatie nodig en je kint een ander ook niet besmetten. Goede oplossing voor iedereen.

vrijmark
vrijmark5 feb. 2021 - 11:43

Men weet toch alles wat je doet en waar je bent dus dit kan er gewoon bij geen enkel probleem

John1313
John13135 feb. 2021 - 11:19

Als je bent ingeënt kun je wel drager zijn maar je wordt niet ziek. Prima idee om dan niet geënte mensen voorlopig hun beperkingen te laten behouden zodat ze in ieder geval niet besmet worden. Inenten verlichten: nee voorrechten voor gevaccineerde: nee beperkingen voor niet ingeënte: JA. Simpel! Enig nadeel, als je nog niet aan de beurt ben maar wel wil heb je buiten je schuld nog wat langer beperkingen, dat voelt niet goed. Maar Corona krijgen ook niet.

3 Reacties
silver5
silver55 feb. 2021 - 11:56

beperking voor niet gevaccineerde NEE Geen verplichting op wat voor manier dan ook!! ik ben zwaar allergisch en dan wordt het vaccin (wat nog tot 2023 in de testfase zit) ontraden!! Ik ga niet mijn gezondheid op het spel zetten voor een prik die géén corona voorkomt noch het verspreiden ervan!

John1313
John13135 feb. 2021 - 13:09

@silver5 Een beperking is geen verplichting maar bescherming van jezelf en andere nog niet ingeënte mensen. Je gezondheid op het spel zetten doe je ook als je je niet laat vaccineren.

GenieAmersfoort
GenieAmersfoort5 feb. 2021 - 15:18

Het valt ook niet mee om verstandig na te denken, als je niet zo slim bent.... in de ban van de moordende chemische industrie!!! Heel veel sterkte gewenst en bestel vast een mooie doodskist voor na je vaccins. Medelijden heb ik niet, aangezien mensen zoals U anderen motiveren om zich de vrijheid te laten afpakken en volgeprikt te worden met chemische troep en virussen, dat nog LANG niet lang genoeg getest is..... En ik ga er dan ook van uit dat Uw intelligentie niet hoog genoeg ligt om het simpel achterhaalbare nieuws dat Bill Gates verantwoordelijk is gesteld voor miljoenen beschadigde en zelfs dode vrouwen en kinderen in Afrika en India d.m.v. het poliovaccin.... Tja, de griep zal even wat harder aankomen als ze tegen advies van milieudefensie al die bossen en hoge bomen blijven kappen, terwijl de laatste jaren de reusachtige branden over de wereld woekerden.... logica is niet voor iedereen weggelegd....

pkassa
pkassa5 feb. 2021 - 11:13

TE SCHANDALIG VOOR WOORDEN!! DE MISDAAD TEN TOP OM EEN VACCINATIE BEWIJS TE GAAN INSTELLEN VOOR VERGIF !!!! HET IS VAN ONGEKEND MISDADIGE OMVANG DAT DIT NIET GETESTE "VACCIN", WAT GENETISCHE MANIPULATIE IS, IN FASE 3 OP MENSEN GETEST WORDT. DAT IS GENOCIDE !!! IK HEB ER GEEN ANDERE WOORDEN VOOR !!!! Maar dat deze directeur dat graag uitdraagt in opdracht van het smerige regime Den Haag, is heel begrijpelijk. Als kassa NPO de MSM, nu eens echt eens onderzoek doen, en geen gecensureerde corona propaganda berichtgeving, dat is de samenleving zo uit haar angst corona hypnose van deze hele corona waarzin en het duivelse beleid uit den haag.!!!!

1 Reactie
John1313
John13135 feb. 2021 - 11:22

U hebt nog geen Covid gehad neem ik aan en ik hoop dat u het ook niet krijgt. Alhoewel? Helpt wel voor het vormen van een zuivere mening.

foutjebedankt
foutjebedankt5 feb. 2021 - 11:12

Negatief zijn zoals ik hier weer lees is niet moeilijk. Wees blij dat er licht is aan het eind van de tunnel. Drie prikken? Oke dan drie prikken. Als je bang bent voor een spuit mag je er best voor uit komen. Als je liever op de ic komt ook.

1 Reactie
GenieAmersfoort
GenieAmersfoort5 feb. 2021 - 15:15

Het valt ook niet mee om verstandig na te denken, als je niet zo slim bent.... in de ban van de moordende chemische industrie!!! Heel veel sterkte gewenst en bestel vast een mooie doodskist voor na je vaccins. Medelijden heb ik niet, aangezien mensen zoals U anderen motiveren om zich de vrijheid te laten afpakken en vokgeprikt worden met troep dat nog LANG niet lang genoeg getest te worden. En ik ga er dan ook van uit dat Uw intelligentie niet hoog genoeg ligt om het simpel achterhaalbare nieuws dat Bill Gates verantwoordelijk is gesteld voor miljoenen beschadigde vrouwen en kinderen in Afrika en India d.m.v. het poliovaccin.... Tja, de griep zal even wat harder aankomen als ze tegen advies van milieudefensie al die bossen en hoge bomen blijven kappen, terwijl de laatste jaren de reusachtige branden over de wereld woekerden.... logica is niet voor iedereen weggelegd....

LexvanRootselaar
LexvanRootselaar5 feb. 2021 - 11:07

Ik denk dat winkeliers de vrijheid hebben om van (potentiële) klanten aan de deur om een vaccinatiebewijs te vragen, zoals ze ook de vrijheid hebben om te eisen dat u alleen met een lege tas binnenkomt of zelfs dat u een pet of hoed of ander hoofddeksel draagt als u binnen gaat. iedereen mag eisen aan zijn bezoek stellen.

3 Reacties
silver5
silver55 feb. 2021 - 11:52

Een lege ras heeft geen invloed op mijn gezondheid! Een vaccinatiedie nog tot 2023 in de testfasezit en voor mensen met ernstige allergieën afgeraden wordt wél!

simon55
simon555 feb. 2021 - 13:33

Iedereen mag aan zijn bezoek eisen stellen lees ik bij u. Nou , dan ga ik eisen als bezoek komt , zij € 20 neerleggen , en zo niet, lekker wegwezen

jozeke
jozeke22 feb. 2021 - 11:42

Hier zit je fout mee winkeliers hebben tot nu toe nog geen recht om te vragen naar je vaccinatie bewijs daar dit onder de privacy wet valt evenals hoe je hè kleed dus dat iedere winkelier eisen mag stellen zoals jij ze beschrijft mag is tot op heden verboden enige wat niet mag is bivakmuts op

Dave lubeck
Dave lubeck5 feb. 2021 - 11:01

Wat een gezeur . Nog even en we moeten 10 keer gevaccineerd worden ! Het is iedere keer wat !

1 Reactie
ErikMH
ErikMH5 feb. 2021 - 19:49

Ik haal ook ieder jaar een griepprik, kleine moeite en ik heb daardoor nooit meer griep gehad. Griepvirus sen muteren, corona idem dito.

visa
visa5 feb. 2021 - 10:40

Nu dit jaar zal het geen vakantie meer worden in het buitenland via vliegtuig. Het kost boven je ticket namelijk aan testen heden 340 euro , 150 in Nederland 150 in bv Spanje en dan de tweede in Spanje 40 euro deze moet je 4 uur van te voren voor dat je bij de balie op het vliegveld instapkaart haalt.

reneetje63
reneetje635 feb. 2021 - 10:26

het zou een schande zijn als ze dit gaan invoeren nu zie je maar weer dat je toch genaaid wordt door de overheid het wordt dus vrijwillig verplicht

2 Reacties
Josvanderwal
Josvanderwal5 feb. 2021 - 14:56

Klopt helemaal

J.M. DeR
J.M. DeR5 feb. 2021 - 15:05

Helemaal mee eens, het is schandalig! Doet me ergens aan denken😪

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!