NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Medicijnen thuis vaak niet goed bewaard'

10 sep 2018
  •  
leestijd 1 minuten
930x520_pillen kopie
Mensen bewaren hun medicijnen thuis lang niet altijd even goed. Ze houden onvoldoende rekening met temperatuur, vocht, licht en houdbaarheidsdatum, blijkt uit onderzoek van promovendus Niels Vlieland, werkzaam bij de apotheek van het UMC Utrecht. Bij verkeerd bewaren zou de werking kunnen afnemen. Ook is de bijsluiter soms verdwenen en is niet meer te zien waar de medicijnen voor zijn.
,,Het is van belang dat er meer aandacht komt voor het goed bewaren van geneesmiddelen. Patiënten kunnen daar extra hulp bij gebruiken", aldus het UMC. ,,Zo kunnen artsen bij het voorschrijven van medicatie zowel de inname als het bewaren van medicatie bespreken. Ook apothekers kunnen bijdragen door bijvoorbeeld gemakkelijke bewaarinformatie te verschaffen. Daarnaast moet de patiënt zelf zich ook bewust zijn van de mogelijke gevolgen als hij het bewaaradvies niet goed opvolgt." ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!