Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Medicijn tegen hepatitis C in basispakket

02-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Medicijnen-groot_18.jpg
Patiënten met chronische hepatitis C in een vergevorderd stadium krijgen vanaf zondag het medicijn daclatasvir (Daklinza) voorlopig vergoed uit het basispakket. Dat heeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid besloten nadat ze met de fabrikant had onderhandeld over de prijs van het nieuwe middel.
Sofosbuvir
,,Het betekent dat er meer te kiezen valt en meer mogelijkheden zijn voor het behandelen van chronische hepatitis C'', aldus Schippers, die vijf maanden eerder al besloot dat bepaalde patiënten met dezelfde aandoening het medicijn sofosbuvir (Sovaldi) vergoed kregen uit het basispakket.
Leverkanker
Met daclatasvir (Daklinza) kan een groep patiënten genezen worden die met bestaande middelen niet of nauwelijks geholpen kon worden. Chronische hepatitis C is een ziekte die in veel gevallen pas na vele jaren tot klachten leidt. Bij een klein percentage zelfs tot leverkanker.
Het besluit geldt tot eind 2015. Voor de periode daarna wordt verder onderhandeld. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!