Kassa

Medicatie moet gebruiksvriendelijker

  •  
21-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Pillen 930x520
Medicatie moet gebruiksvriendelijker worden. Dat concludeert ouderenorganisatie ANBO op basis van een onderzoek onder bijna 7700 senioren. Zo'n  6400 ondervraagde senioren gebruiken dagelijks medicatie, waarvan 86 procent zelfs meerdere soorten. 40 procent van deze medicatiegebruikers ervaart hier problemen mee.
Een groot probleem zijn de verpakkingen van de medicijnen. De verschillende doosjes met medicijnen kunnen veel op elkaar lijken, waardoor ouderen ze moeilijk van elkaar kunnen onderscheiden. Hierdoor lopen ze het risico bepaalde medicijnen te over- en ondergebruiken.

Stugge doordrukstrips

Verder blijkt 34 procent van de mensen die meewerkten aan het onderzoek moeite te hebben met het breken van pillen en worstelt 63 procent met de vaak stugge doordrukstrips.
Volgens ANBO-bestuurder Liane den Haan zal het helpen als farmaceuten zelf meer investeren in goede verpakkingen, hulpmiddelen en goede informatieverstrekking over de medicatie. Dat vergroot het gebruiksgemak en uiteindelijk de werking. ANP/ANBO

Meer over:

medicatie
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Parkinson dagbehandeling
Parkinson dagbehandeling24 feb. 2021 - 11:15

Baxterrolzakje moet een markering krijgen waar het zakje te openen is. Folie van nieuwe baxterrol is stugger dan voorheen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!